Kara Kesselring & Sugarcreek Road, Hurry Up… and Relax

Kara Kesselring & Sugarcreek Road, Hurry Up… and RelaxZoals zoveel zwoegende artiesten, verblijvend in de weinig lucratieve scene van onafhankelijke artiesten heeft ook singer-songwriter Kara Kesselring uit Chicago (USA) haar solodebuut gefinancierd via Kickstarter. Kara is sinds haar zevende muzikaal actief en heeft in haar leven al vele muzikale projecten gedaan, gespeeld in een grote diversiteit aan groepen, meegewerkt aan musicals en ga zo maar door. Ze trouwde met bassist (rock, jazz, klassiek) Patrick Williams (te horen op het prijsnummer ‘Crush’ – ook vocaal), kreeg een kindje in 2007 en ging daarna haar eigen songs schrijven. Twaalf daarvan staan op haar eerste solo-CD, waarop de leden van haar folk/country/bluegrassband ‘Sugarcreek Road’ zijn te horen. Kara zingt en speelt piano, orgel, Rhodes, Wurlitzer, accordeon en kazoo, haar grote steun is producer Chris Cash op gitaren, drums, percussie, mellotron en ukulele (plus wat vocals), verder horen we o.m. dobro, fiddle, viool en cello en zijn er nog drie anderen die in een enkel nummer meezingen. De CD begint met een vrolijk jazzy swingend nummer, ‘Speeding for Jesus’. Direct blijkt al wel dat de stem van Kara niet bij iedereen goed zal vallen, een beetje richting Victoria Williams, maar wel aangenamer. Ook het tweede nummer is jazzy, dan wordt het meer richting folk en country, met als hoogtepunten het prettig swingende ‘Crush’, het vrolijke bluegrass-deuntje ‘Take your time going’ en het mooie Iers-getinte ‘Í’d do it for you’. Kara varieert aangenaam, een beetje pop, een beetje soul, een vleugje blues (met de passende titel ‘Trouble’), maar slaat in één nummer in mijn ogen de plank totaal mis, haar stem gaat mij mateloos irriteren in ‘Feel alive’. Het afsluitende lieve wiegeliedje ‘Iris lullaby’ kan het nog wel enigszins compenseren, maar het blijft jammer!

‘Hurry up … and relax’ is voor 92% een hele leuke CD, jammer van dat ene nummer! Maar het is uiteraard wel mijn mening, mijn smaak!! (Independent)