Patrick Sweany, Daytime Turned To Nighttime

Patrick Sweany, Daytime Turned To NighttimeVan de zes albums die reeds uit zijn zij er twee in mijn bezit, “Every Hour Is a Dollar Gone” en “Close to the Floor”. Daar is nu “Daytime turned into Nighttime” bij gekomen. Waar de mij bekende cd’s redelijk rauw (maar wel heel lekker) waren, daar is deze nieuwste meer laid-back. Maar het maakt blijkbaar niet uit wat hij speelt. Zijn heerlijke muziek, tokkelend/slidend en met een stem die doet denken aan John Foggerty, lekker rauw, weten je in het diepst van je vezels te raken.

De opener “First of the week” met minimale achtergrond zang pakt je gelijk bij de strot en neigt gelijk naar op repeat zetten. En dat weet hij vol te houden tot nummer vier “Sweethearts Together”. Met “Back home” horen wij de ‘oude’ Sweany even terug, een onvoorstelbaar lekker rauw nummer en goed voor de afwisseling. Met “Afraid Of You” komen we wat meer in de Neil Young sfeer om dan over te gaan naar een slow tranentrekker “Too Many Hours”. Er is nog één nummer die wat steviger die zeker genoemd mag worden, “Nothing Happened At All”, een schitterend nummer met een sound wat het midden houdt tussen Young en Foggerty.

Ondanks de wat rustiger stijl heeft Sweany mij weer weten te verrassen met een bovengemiddeld album, goed voor vele cdlade uurtjes. (Nine Mile Records)