Bob Bradshaw, Whatever You Wanted

Bob Bradshaw, Whatever You WantedSinger-songwriter Bob Bradshaw werd in Cork (Ierland) geboren, maar werkt inmiddels 12 jaar in Boston, Massachusetts, USA. In 1985 koos hij voor een leven in de muziek en zijn weg liep van Portugal via Duitsland, Spanje, Zweden naar de USA, waar hij in 1989 neerstreek en uiteindelijk in Boston terecht kwam, waar hij zelfs – vele jaren ouder dan zijn klasgenoten ¬– afstudeerde in 2009 aan het beroemde Berklee College of Music. Zijn ding werd steeds meer Americana en hij brengt dat op zijn zesde CD ‘Whatever you wanted’ in allerlei verschijningsvormen. Zijn favorieten en duidelijk inspiratiebronnen wijzen hem de grillige weg: Guy Clark, Townes van Zandt, John Hiatt (duidelijk!), Steve Earle (eveneens aanwijsbaar) en John Prine (met name voor het verhalende in zijn songs). Op de CD is een belangrijke rol weggelegd voor klasbak Duke Levine (Peter Wolf band, J. Geils band, Aimee Mann) op elektrische gitaar en lap steel. Naast Levine is er in de begeleiding naast gitaren, bas en drums/percussie ruimte voor trompet, flugelhoorn, trombone, vibes, cello, pedal steel, lap steel, piano, orgel, fiddle en zelfs in één nummer de ‘crotch theremin’ (ik weet wat een theremin is, maar crotch (vertaling ‘kruis’??).

Bob Bradshaw brengt enorm veel variatie op zijn nieuwe CD. Een kruisbestuiving van pop, rock, country, soul en noem maar op! Prima CD, goede songs, prima stem, puike begeleiding! (Fluke Records)