The Boom Band, LIVE in London

The Boom Band, LIVE in LondonIk heb lang mijn reserves gehad ten opzichte van The Boom Band, maar op nieuwe cd, ‘The Moon Goes Boom/Live In London’ is weinig aan te merken. De opnamen voor deze cd zijn gemaakt op 4 september 2015 in The Half Moon in Londen en laat de band op zijn best horen. Jon Amor, Marcus Bonfanti, Mark Butcher en Matt Taylor zorgen voor prima gitaarwerk, Paddy Milner bespeelt de toetsen en dit vijftal zorgt voor uitstekende vocalen. Bassist Jon Noyce en drummer Evan Jenkins completeren het geheel.

De band heeft tot op heden slechts één studioalbum afgeleverd en negen van de dertien nummer zijn daarvan afkomstig. De andere vier nummers zijn covers. Al Green’s “I’m A Ram”, Lightnin’ Slim’s “Rooster Blues” en Huey ‘Piano’ Smith’s “Don’t You Just Know It” krijgen prima vertolkingen, alleen de uitvoering James Waynes’ “Junko Partner” stelt enigszins teleur. Paddy Milner’s zang en pianospel en de gitaarsolo van Jon Amor zijn dik in orde, maar de rest van de band ontdoet het nummer van het New Orleans-gevoel en maakt en een soort pub rock versie van.

De uitvoeringen van “Moonshine”, het instrumentale “Monty’s Theme” en “We Can Work Together” ontstijgen de studioversies ruim. Op “Monty’s Theme” vallen vooral de dubbele twin-gitaarpartijen van de vier gitaristen op en het nummer is voorzien van een Phil Aaberg-achtige pianosolo. Grote klasse wat we hier te horen krijgen. Net als bij de studioversie had naar mijn mening Warren Haynes toch wel songwriters-credits verdiend voor “When You Come Home”. Prima nummer, maar toch wel een beetje een “Soulshine”- kloon. Dit album van de Boom Band is zeker de moeite waard. Lekker blues-rock, de nodige Southern-rock, wat pop en een vleugje New Orleans. Een sterk album! (Independent)