Israel Nash, Silver Season

Israel Nash, Silver SeasonNa het meer psychedelische “Rains plan’s” ben ik wel heel benieuwd naar  “Silver season”. En ik moet zeggen dat hij mij positief verrast. Dit album gaat weer wat terug naar Nash’s roots. Fijne americana, meeslepend van begin tot eind. De opener “Willow” zet de toon van de cd, een wat treurige stem begeleid met een al even treurig klinkende pedal steel en Israel lekker tokkelend op zijn gitaar. Met “Parlour song” toont Nash weer aan waarom hij zo vaak vergeleken wordt met Neil Young, zowel zijn stem als gitaarspel hebben dezelfde magische klanken. “Fire & the flood blinkt uit in schoonheid dankzij naast de door de ziel snijdende gitaar en prachige harmonieuze zang overgaand in de rauwe zang van Nash. “LA Lately” opent met een arrangement van stijkers overgaand in weer veelvuldig pedal steel en melangolisch gezongen. Met de ogen dicht lijk je de horizon van LA te kunnen zien, zo intens wordt dit nummer gespeeld en gezongen. En zo heeft elk nummer wel een verrassing in petto. Verwacht geen stevige nummers zoals op “Barn doors & concrete floors”, dit album is veel ingetogener en klinkt meestal wat treurig, maar dat is tevens de kracht van “Silver season”. Een lekker luister album voor in de donkere dagen. (Loose Music)