Dave Alvin & Phil Alvin, Lost Time

Dave Alvin & Phil Alvin, Lost TimeDe klok die tikt maar door. Na de opmerkelijke reünie van de rockers Dave en Phil Alvin met hun release Common Ground, een tribute aan Big Bill Broonzy in 2013 ligt er al weer een nieuw album klaar voor bespreking.  Lost Time is een swingende schijf met de nadruk op de rock ‘n’ roll. Zo wordt de blues shouter Big Joe Turner geëerd door 3 covers van deze geweldige zanger uit Kansas City. Big Joe fungeerde als mentor voor de Alvin Brothers aan het begin van hun muzikale loopbaan. Cherry Red Blues is de eerste Big Joe Turner song, een relaxed klinkende blues shuffle. Daarnaast wordt het klaagbluesje Wee Baby Blues en het swingende jump bluesrockertje  Feeling Happy van Turner opnieuw bewerkt. Op dit album is de gitaar van Dave prominent  in beeld. Prachtig hoe hij tekeer gaat in de openingstrack Mister Kicks. Dit is een nummer van Oscar Brown Jr. waarin hij een satanische persoon oproept om de wereld te redden.  Een oude gospel  World in A Bad Condition wordt opgepoetst. Dit lied uit 1930 van The Golden Gate Quartet waarschuwt de luisteraar voor al het kwaad in de wereld. De bewerking van Blind Boy Fuller’s Rattlesnakin’ Daddy  komt langzaam op gang, maar rolt zich lekker uit in een aangename piano en harmonicablues. De broeders Alvin worden op dit album begeleid door de Austinse muzikanten Lisa Pankratz (drums), Brad Fordham (bas) en Chris Miller (gitaar).  Twee bekende songs Please Please Please (James Brown)  en  House Of The Rising Sun worden in een nieuw jasje gestoken.  Vooral de bewerking van de laatst genoemde song is meer dan geslaagd. Het is zonder meer leuk dat de broeders Alvin het weer zo goed met elkaar vinden, maar stilletjes hoop ik toch gauw weer op een solo-album van Dave Alvin, want op Lost Time hoor ik die gruizige donkere stem te weinig. (Yep Roc Records)

Paul Jonker Auteur