G.R. Harrison, Inheritance

G.R. Harrison, InheritanceGeen Amerikaan, deze G. R. Harrison, maar de Limburgse singer-songwriter Ruud Gijsen, die tijdens optredens in de straten van Parijs dit pseudoniem aannam om zijn affiniteit met Americana-muziek te tonen. De man heeft een aanzienlijk aantal projecten achter zijn naam staan. Hij speelde in Texan Tail, The Wild Specialities en The Electrophonics, was onderdeel van Dylan geit plat, Alles geit plat, Moonshine Whisky en Uncle Joe & The sweet busters. In 2009 verscheen de voorganger van ‘Inheritance’, ‘Gold, Love or Trust’, een CD die mij geheel ontgaan is. Op de nieuwe CD horen we Esther de Bont op viool, gitaar en vocals en Rick Haring op orgels en soundscapes naast Harrison op gitaar, piano en vocals. In één nummer is drummer J. Beuker te horen. De 12 nummers zijn van Harrison zelf op één na, “Little’ is van De Bont. Het resultaat is een subtiele, melancholische CD, subtiel in het samenspel van met name Harrison en De Bont. Mooie muziek, maar helaas te eenvormig, te weinig gevarieerd. Het is met name aangenaam luisteren naar ‘Oh, my Dublin’ en ‘Inheritance’ en ook naar het iets vlottere ‘Flower lawn’. Harrison heeft een donkere, somber klinkende stem, waardoor een zekere triestheid niet te vermijden is.

Sombere, melancholische Americana van een Maastrichtenaar, voor de liefhebbers van bijvoorbeeld Leonard Cohen. (SML Records)