H.T. Roberts, Old Light

H.T. Roberts, Old LightDe Belgische geweldenaar H. T. Roberts komt uiteraard ook in 2015 met een nieuwe CD uit. Er was de prachtige live-CD uit 2012, ‘Country Music makes me cry’, de heerlijke opvolger uit 2013, ‘Rain Change Fair’ en in 2014 een samenwerkingsverband met collega Bruno Deneckere en de begeleidingsband ‘The landed gentry’, ‘Heroes and have-beens’). Op de prachtige nieuwe CD is Bruno (bijna) als enige extra kracht aanwezig, nu in een dienende rol. Bruno speelt tweede gitaar en zorgt voor de harmonie vocalen. H. T. zelf doet meer, hij schreef alle liedjes, zingt lead, speelt gitaar, mandoline, Weissenborn, harmonica en 5-string banjo. De elf songs zijn adembenemend mooi, twee ervan zijn banjogestuurd, het prachtige (ook tekstueel!) ‘She is no stranger to beauty’ en ‘The dreams of Derroll’s banjo’. Cultheld Derroll Adams is duidelijk een inspiratiebron voor H.T.

Net als op de eerder genoemde voorgangers zorgt H. T. Roberts voor een puike sfeer op deze heerlijke CD. Heerlijk ontspannen musiceren is het devies en als je erin slaagt om zulke prachtige liedjes te schrijven zorg je voor een must-have CD. Bovendien is de verpakking van de CD ook al schitterend, met uiteraard een fraai tekstboekje. Fantastisch, fantastisch!!!!! (Deep Blue Something)