Admiral Fallow, Tiny Rewards

Admiral Fallow, Tiny RewardsVooruit maar, deze recensie opent direct met de alleszeggende conclusie: het nieuwe album van Admiral Fallow is, op de valreep, dé ontdekking van 2015. Het album pruttelt al sinds afgelopen mei in de alternatieve media, draait sinds die tijd overuren in mijn cd-speler en krijgt met terugwerkende kracht alle aandacht die het verdient. Kleine geschiedenisles: onder leiding van de Schotse frontman Louis Abbott, treedt Admiral Fallow sinds 2007 op en de band is na het zeer verdienstelijke debuut Boots met my face (2010) en Tree bursts in snow (2012) toe aan het derde album. En met een verbluffend resultaat. Met Tiny rewards, vraag je je oprecht, hard en hoofdschuddend af waarom Admiral Fallow weliswaar aardig wat trouwe fans achter zich heeft, maar dat dit nog niet tot een grotere doorbraak heeft geleid. En daartoe zijn redenen genoeg. Luister maar eens naar het mee- en opzwepende Evangeline of voel het kippenvel bij het melancholieke Liquor and milk, waarin Abbott en zangeres Sarah Hayes een retespannend zanggevecht houden. Klein, intiem en toch energiek. Wie een origineel cadeau zoekt, schaft Tiny rewards van Admiral Fallow ongehoord aan. En neem er zelf ook één. Wat een plaat! (Nettwerk Music Group)

(Hans van der Maas)