Donna Ulisse, Hard Cry Moon

Donna Ulisse, Hard Cry MoonDonna Ulisse, de bluegrasskoningin uit Nashville, is een productieve lady. In de afgelopen drie jaar verschenen van haar hand ‘All the way to Bethlehem’, (2012, Donna’s geheel eigen invulling van een kerst-CD), ‘Showing my roots’ (oktober 2013, Donna’s nostalgische ode aan haar muzikale helden) en ‘The songwriter in me’ (voorjaar 2015, voor de verandering geen bluegrass-CD, maar een intieme singer-songwriterCD). En dan gaat ze, ook nog in 2015, terug naar haar bluegrass-idioom met haar nieuweling, ‘Hard cry moon’. De twaalf songs op de CD zijn op één na van haar hand, drie maal schreef ze samen met partner Rick Stanley (als altijd ook goed voor vele achtergrondvocals) en vier maal met Marc Rossi. De enige cover op de CD is ‘Whispering pines’ van Howard Hausey. In de begeleiding horen we de beste bluegrasslui van Nashville: Bryan Sutton (wederom de producer, gitaar, banjo), Scott Vestal op banjo, Stuart Duncan op fiddle, Dennis Crouch op staande bas en Casey Campbell op mandoline. Een overheerlijke bluegrass-CD is het resultaat, schitterende begeleiding bij de prachtige stem van Donna !!! Mijn favoriete nummers zijn het vlotte ‘It could have been the mandolin’ en de ballads ‘Hard cry moon’ en ‘As long as we’re together’.

En dit is dus weer een CD die een absolute aanrader is voor de liefhebbers van dit genre. Een must-have! (Hadley Music Group)