The Roseline, Townie

The Roseline, TownieEen bandje uit Lawrence, Kansas, ‘The Roseline’, met als belangrijkste man songwriter Colin Halliburton (actief sinds 2004), brengt op hun nieuwe (derde) CD een aangenaam soort melodieuze poppy Americana. Als belangrijkste invloeden noemt Halliburton Ryan Adams, Tom Petty, Gram Parsons en Josh Ritter (en dan nog 73 andere artiesten en bands). Als muziekgenre noemt hij alt/indie rock, folk/singer-songwriter. Dat wekt verwachtingen van grote variatie, maar die variatie vinden we op de CD niet. Wat wel te horen is is aangename poppy muziek, inderdaad melodieus en met een prima begeleiding van het septet op gitaar (akoestisch, Halliburton, elektrisch, Kris Losure), keyboards, bas, drums en pedal steel en Katlyn Conroy in de begeleidende vocals. De stem van Halliburton is uitermate geschikt voor zijn repertoire, een soepele, warme tenor zeg maar, zijn songs zijn uitstekend, zijn arrangementen ook. Verder heb ik geen informatie kunnen vinden, geen lyrics, zelfs geen vermelding van de producer (Halliburton zelf, neem ik aan?). De mooiste nummers zijn de titeltrack, ‘Townie’ en het midtempo nummer ‘A malleable posture’.

Gewoon een lekkere CD, deze ‘Townie’, met aangename melodieuze country/folkpop. Blijft lekker hangen! (Independent)