Tina & Walt Wilkins, Be mine

Tina & Walt Wilkins, Be mineCountry-duetten zijn van alle tijden. Een populair genre, dat in de laatste vijftig jaar met name een grote vlucht nam door de prachtige samenwerking van Gram Parsons en Emmylou Harris, na de ontijdige dood van Parsons is la Harris met bijna iedere zichzelf respecterende artiest, zowel mannelijk als vrouwelijk, de studio ingedoken om duetten op te nemen. John Prine deed het met een aantal vrouwtjes in 1999 (het prachtige ‘In spite of ourselves’). En natuurlijk heeft in Engeland Michael Weston King met zijn vrouw als ‘My darling Clementine’ een tweetal verrukkelijke CD’s volgezongen met nostalgisch klinkende duetten. En dan is er nu een werkelijk prachtig mooie CD in dit genre van het zeer sympathieke paar uit Austin Tina en Walt Wilkins. Twaalf schitterende liedjes met daarbij vier originals die niet onder doen voor de covers van songs van Greg Trooper (‘Ireland’ en Inisheer’), Kimmie Rhodes (‘Be mine’), Bob Livingston (‘On a dream with you’), Melba Montgomery (‘We must have been out of our mind’, dit nummer staat ook op voornoemde CD van Prine) en – als een enigszins vreemde eend in de bijt – ‘Never ending song of love’ van Delaney Bramlett. De begeleiding is in handen van Austin’s finest: Kim Deschamps (van origine een Canadees en met name bekend van zijn werk met ‘The Cowboy Junkies’) op steel gitaar (de man speelt fenomenaal mooi!), Warren Hood (fiddle), Ron Flynt (bariton gitaar, B3, bas, piano) en Walt’s makkers van zijn groep ‘The Mystiqueros’ Bill Small (gitaar), Corby Craig Schaub (gitaar, lap steel), Ray Rodriguez (drums) en Jimmy Davis (gitaar). Als slagroom op de heerlijke cake van de familie Wilkins horen we onze eigen Bart de Win op piano en accordeon.

U begrijpt het al, dit is een topper in zijn genre! Voor mij is dit een van de mooiste CD’s van het bijna afgelopen jaar. Maar ik ben dan ook een echte liefhebber van dit genre! Ga eens luisteren en je bent verknocht! (Independent)

Fred Schmale Auteur