Daniel Martin Moore, Golden Age

Daniel Martin Moore, Golden AgeVan de uit Cold Spring, Kentucky afkomstige Daniel Martin Moore had ik nog nooit eerder gehoord. Zijn nieuwe CD Glolden Age produceerde hij samen met Jim James (My Morning Jacket) en dat hoor je in alle opzichten. Had meteen zoiets van laat ik eens op Spotify naar de voorganger Archives Vol. I uit 2013 gaan luisteren. Hoewel James ook betrokken was bij de productie, lijkt het erop dat op Glolden Age het roer volledig is omgegaan.

De plaat bevat tien ligt melancholisch sloom klinkende songs. Ze lijken opgebouwd te zijn uitgaande van het idee, zet een goede rhythm sectie neer, vul de rest van de instrumentatie aan en kijken waar we uitkomen. Dat valt niet alleen op in het openingsstuk (titeltrack) maar over de hele lijn van dit album. Our Hearts Will Hover bouwt en bouwt maar door, tot dat het vol zit. Ik zeg expres niet te vol want daar is duidelijk over nagedacht. Daarnaast heeft Moore ook nog wat te vertellen in dit sonische avontuur. Liefde en kameraadschap mag gevierd worden. Het is geen taboe om dit te uiten. Hoewel je het niet meteen voelt maken nummers als To Make It True en Proud As We Are dan toch echt het verschil. Moore’s prachtige, iets of wat monotoon klinkend, stemgeluid past precies bij de warme muzikale omlijsting die je over je voor je kiezen krijgt.

Absoluut geen straf om naar te luisteren het voelde meer als een soort van eerste kennismaking met iemand die je daarna waarschijnlijk nooit meer zult vergeten. Volgens mij was dit dan ook de intentie van de makers van Glolden Age. (Sofaburn Records)

Jan Janssen Auteur