Phillip Larue, You

Phillip Larue, YouPhillip LaRue zouden enkelen van u moeten kennen van het broer en zus duo LaRue. Begin 2000 maakte Phillip samen met zijn jongere zus Natalie een soort van alternatieve rock die gedoopt was in wat ze in Nashville noemen, hedendaagse christenpop. Tot op de dag van vandaag is hij zakelijk gezien in dat laatste blijven hangen. Phillip LaRue is namelijk mede oprichter van CMI Academy, waar hij gevestigde en nieuwe artiesten traint en coacht in de christelijke muziekindustrie. Jonge romantische roostmuziek liefhebbende dames zullen de naam van Phillip LaRue vaker tegen gekomen zijn in populaire TV series als Ghost Whisperer, One Tree Hill, Harper’s Island en The Hills.

De vierendertigjarige Phillip Paul LaRue, geboren en getogen in Butte County, California, leverde een jaar of zes geleden zijn debuut CD Let the Road Pave Itself af. Geen flauw idee hoe die klinkt, maar het zegt volgens mij wel iets over hoe productief LaRue de laatste jaren geweest is. Toen ik LaRue’s nieuwe CD You voor het eerst draaide kon ik mij niet voorstellen dat tussen het debuut en de opvolger daarvan zes jaar zat. Phillip LaRue vult dit album met tien verrukkelijke tracks. Het is een levendig album waarin familiare herinneringen literair verhaald worden. Mensen en dingen in LaRue’s directe omgeving glinsteren begrijpelijk van dit album. Opvallende track, waar ik meteen een klik mee had, is Diane. LaRue’s beschrijft de strijd die zijn grootmoeder leverde tegen dementie. Herleef je tweede leven want er is er maar een! De eerste erg fraaie single heet Lighthouse. LaRue schreef dit geweldig opbeurende liedje met Chad Cates (Avalon).

You is een prima geproduceerd album. De niet alledaagse indie folk pop liedjes blijven lekker hangen. Phillip LaRue luistervriendelijk stemgeluid spreekt zich uit op dit muzikaal zeer weelderige en vluchtig gevulde album. Ben eigenlijk wel benieuwd of het nu weer zes jaar duurt voordat er een opvolger komt. (Razor & Tie)

Jan Janssen Auteur