Corb Lund, Things That Can’t Be Undone

Corb Lund, Things That Can't Be UndoneOnze ‘cowboy’ uit Alberta, Canada, Corb Lund (hij groeide op in de prairies van zuid Alberta op de boerderij van zijn ouders en bleef zijn hele leven een ‘proud Albertan’), is weer terug, slechts zestien maanden na zijn ‘Counterfeit blues’, een rockend overzicht van zijn beste songs! De nieuweling, het eerste studio album in 5 jaar en opgenomen in Nashville onder leiding van superproducer Dave Cobb, is een heerlijk subtiel album van de cowboy met die heerlijk lijzige stem. Lekker gevarieerd, mooie ballads (‘Alice eyes’, ’S lazy H, ‘Sunbeam’)), een enkele uptempojongen, wat honkytonkwerk (‘Alt Berliner blues’, ‘Goodbye Colorado’), een rustig rockertje (‘Sadr city’), een verwijzing naar de ‘klassieker’ ‘Take this job and shove it’ van Johnny Paycheck (‘Washed-up rock star factory blues’, een typische Lund-titel!), The Hurtin’ Albertans (de begeleidingsband, Grant Siemens (gitaar/lap steel gitaar), Kurt Ciesla (bas en achtergrondvocalen) en Brady Valgardson (drums) als altijd in de begeleiding! Ik ben behoorlijk onder de indruk van dit album, voor mij het béste sinds zijn ‘Five dollar bill’ uit 2002. Mijn absolute favoriet op de CD is de prachtig mooie verhalende ballad met weer zo’n echte Lund-titel: ’S lazy H’, een epos over het almaar veranderende leven op de ranches en natuurlijk de oprukkende maatschappij: ‘There will soon be houses on that ridge over there, many years of labor will be all but erased’.

Zoals ik al eerder schreef, Corb Lund staat voor constante kwaliteit! Maar met ‘Things that can’t be undone’ komt hij sterker dan in jaren door. En de liefhebbers weten het ook, getuige de beste chart-posities sinds ‘Cabin fever’ uit 2012, zowel in Canada als in de USA. Wat een perfect mooie CD! (New West Records)