The Damned and Dirty, Hoodoo Down

The Damned and Dirty, Hoodoo DownDit duo, wat voortvloeide uit de band ‘Bluesmotel’, staat garant voor een puik stukje muziek, al kun je op dit album bijna niet meer spreken van een duo. Op dit album spelen namelijk meer muzikanten mee dan ooit. En niet de minsten, Bram Slinger op de hammond en een authentieke Wurlitzer, Hans Vroomans (Metropoolorkest) op piano, Rinus Groeneveld op saxofoon. De achtergrondzang wordt verzorgd door Marlou Vriens en op viool is Joep van Beijnum te horen. En dan hebben we ook nog op de drums Frank van Tijn en voor de percussie zorgt Erwin Palper.

De titeltrack ‘Hoodoo down’ is er één zoals wij van hen mogen verwachten, een beetje gruizig, lekkere slide en een heerlijke harp en natuurlijk die mooie strot van Kevin. Op de tweede song, ‘Someone to ride the river with’, komt de invloed van de toetsenman al tot uiting. Het geeft dit uptempo nummer met country blues net wat meer body. ‘Turmoil’ krijgt een wat meer jazzy sound wat de afwisseling alleen maar mooier maakt. Dit album kent stuk voor stuk mooie nummers, met als uitschieters ‘Bad day’, het prachtige ‘The golden stairs’ en cynische ‘Walking stereotype’.

Niemand kan nog om The Damned & dirty heen. De eerste drie albums werden al verkozen tot het beste blues album tijdens de verkiezing ‘beste blues album’ van de Dutch Blues Foundation. En daar zou zomaar een vierde titel bij kunnen komen. (Independent)