Blitzen Trapper, All Across This Land

Blitzen Trapper, All Across This LandToen ik de eerste single en titeltrack van het nieuwe album van Blitzen Trapper hoorde had ik meteen zoiets van “The Eagles”. Met het daaropvolgende Rock and Roll (Was Made For You) dacht ik meteen aan onze Zwitserse vriend Reto Burrell. In Mystery and Wonder en Love Grow Cold is Tom Petty niet ver weg. Aangekomen bij track vijf wordt ik ineens geconfronteerd met het walsende Lonesome Angel. De herkenbaarheid is zo groot dat ik zelfs na meerdere draaibeurten daar niet vanaf kwam. Dat zegt volgens mij iets over de uit Portland, Oregon afkomstige Blitzen Trapper. All Across This Land schijnt alweer hun achtste release te zijn. Deze mix van Americana, folk, country, indie, classic rock en pop mist originaliteit. Heb geen idee hoe de voorgangers klinken maar ik kom er niet omheen. Daar veranderd de beste track op dit, Cadillac Road, niets aan. De gitaar rifjes en melodielijnen zijn relatief simpel en blijven ook niet hangen.

Hoewel All Across This Land degelijke muziek bevat en niet echt slecht uit de verf komt ken ik teveel bandjes die zicht op dit moment wel onderscheiden. Blitzen Trapper blijft voor mijn gevoel teveel op de gebaande paden met de release All Across This Land. (Lojinx)