Tokyo Rosenthal, Afterlife

Tokyo Rosenthal, AfterlifeTokyo Rosenthal is al ruim 30 bezig in de muziek, zijn muziek is meestal een aangenaam gedoseerd mengsel van bluegrass, folk, country, pop en rock. Sinds 2009 ben ik voor RealRootsCafe de gelukkige om de producten van de man te mogen recenseren, ik beschouw de man als een goede singer-songwriter die beslist meer aandacht verdient in ons land. Twee jaar geleden was ik zeer te spreken over de vijfde CD van de man, niet geheel ontoepasselijk getiteld ‘Tokyo’s fifth’ en dat geldt zeker ook voor deze opvolger, ‘Afterlife’. Rosenthal levert constante kwaliteit en doet dat op deze CD met producer Chris Stamey op bas en verder horen we accordeon (4 nrs), dobro (2 nrs), drums of percussie, mandoline (1 nr), charango (1 nr), french horn (1 nr) en viola (4 nrs). Tokyo zelf zingt, speelt gitaar en harmonica en Andrea Connolly zorgt voor de extra vocals in vijf nummers. Alle (tien) songs zijn door Tokyo zelf geschreven, het prachtige, in accordeonbegeleiding gedoopte nummer ‘The cold war’ is tevens als ‘bonus video’ te genieten. Ook nu weer is het geheel fris sfeervol, er wordt heerlijk enthousiast gemusiceerd en de songs zijn beresterk.

Ik blijf in herhalingen vervallen: ‘Afterlife’ is wederom een zeer sterke, gevarieerde CD van een eigenzinnig man, die nooit doorbrak in welke vorm dan ook. Tokyo verdient veel meer aandacht dan hij tot dusver heeft gekregen. (Rock & Sock Records)

Fred Schmale Auteur