Billy Hector, Old School Thang

Billy Hector, Old School ThangAl 35 jaar lang staat Billy al op de bühne. Hij heeft in verschillende formaties gespeeld en heeft ook getoerd als gitarist van o.a. Hubert Sumlin en Joe Louis Walker. Na eerst in midden tachtig een vijfkoppige bluesrock band The fairlanes te hebben opgericht, besloot hij in 1993 door te gaan als trio, The Billy Hector Band, met behalve Billy op gitaar en zang, Sim Cain op drums en Tim Tindall op bas. Op de cd ‘Old school thang’ wordt er van deze bezetting een enkele keer afgeweken. Tim wordt een enkele keer vervangen door Winston Roye en Sim door Larry Crockett/Rich Monica.

Vanaf de opener ‘She’s gone’, met blazers en orgel, heeft de cd mijn volledige aandacht. Ook al twijfel je even bij nummer twee, Goin’down, een al talloze malen gecoverd nummer. Maar ook hier ben ik overstag, een muur van geluid, uitstekende slidegitaar, maar bovenal mooi gemaakt door de blazerssectie. Dan volgt de titeltrack ‘Old school thang’ een lekker funky bluesje, nu eens zonder allerlei extra muzikanten en wederom valt qua kwaliteit niets op aan te merken. Om uitschieters te benoemen is een moeilijke taak. Van de elf nummers, alle elf goed, steken ‘Rita’, ‘Vitamin big daddy’, ‘Fake id’ en ‘People of the world ‘ er iets boven uit. Dit is in ieder geval een cd die zowel thuis als in de auto bovengemiddeld in de speler zal zitten. (Ghetto Surf Music) (Jan van Eck)