Lee Palmer, Like Elway

Lee Palmer, Like ElwayDe Canadese roots-singer/songwriter en akoestisch gitarist Lee Palmer maakt zijn leven lang al muziek, maar pas de laatste jaren als serieuze professional, omdat studie, werk en gezin prioriteit hadden. De afgelopen tijd heeft hij de sokken er in, want Like Elway is al zijn derde album in drie jaar tijd en het vierde is alweer in de maak. Een dergelijke output mag dan gerust geïnspireerd heten en precies dát straalt sterk af van het negen nummers tellende album, dat een verfijnd samengestelde mix van blues (als basis) jazz, folk, country, rock, beetje Tex-Mex, New Orléans-R&B bevat en dat uitermate relaxt overkomt. Het zijn ambachtelijke liedjes, in uiteenlopende, heldere arrangementen vormgegeven. In tien dagen live opgenomen in Noble Street studio’s in Nashville, Tennessee met de uitstekende bijdragen van drummer Al Cross, bassist Woodhead, toetsenist Lance Anderson, gitarist Elmer Ferrer, hier en daar aangevuld met de harmonica van Roly Platt, zangeres Mary Mckay en Cajon-speler, percussionist Joaquin Nuñez. Dit en vooral Palmer’s stemgeluid maakt Like Elway tot een zwoel zomers plaatje. Dat is wat het is! (Independent)