Martin Harley & Daniel Kimbro, Live at Southern Ground

Martin Harley & Daniel Kimbro, Live at Southern GroundMartin Harley en Daniel Kimbro namen deze ‘live’ CD op in een handvol uurtjes in de Southern Ground studios in Nashville Tennessee. Geen andere aanwezigen naast deze twee, Martin op gitaar, Weissenborn en vocals en Daniel op staande bas en background vocals. Harley is overigens geboren en getogen in de UK, geboren in Wales en opgegroeid in Surrey. Met zijn band maakte hij een vijftal CDs in de periode tot 2012, waarna hij in Texas een CD opnam met Bob Parr en nu heeft hij gekozen voor een locatie in Nashville om zijn prettige folksy blues songs op te nemen. Van de tien songs schreef Harley er zeven, waarvan met name het vrolijke ‘Honey Bee’ en het lekker jazzy swingende ‘Love in the afternoon’ opvallen. De drie covers zijn allereerst het overbekende ‘Goodnight Irene’, doodgespeeld hoor ik jullie zeggen? Luister dan naar de opvallende versie van Harley! Cover nummer twee is ‘Chocolate Jesus’ van Tom Waits, waar Harley een meeslepende bluesversie maakt met een hoofdrol voor zijn Weissenborn, nummer drie tenslotte komt van de hand van Blind Willie Johnson, het overbekende ‘Nobody’s fault but mine’ (met weer die heerlijke Weissenborn). De begeleiding van bassist Kimbro – niet in alle nummers overigens – is prima ondersteunend en vult prima aan, met name in ‘Money don’t matter’ is het samenspel (en dito zang) van superbe klasse..

Een gave CD, deze nieuwe Harley! De man schrijft prima songs, zijn speelstijl is vooral subtiel, een bluesgetinte stijl met folkfeel, soepel een aangenaam, vooral zijn slidespel op de Weissenborn is fantastisch. Er staat nog een hidden track op de CD, geen informatie hierover, maar je moet na nummer 10 maar liefst 3 minuten wachten voordat het begint. Het is een lekker slepende blues van bijna zeven minuten met in de begeleiding een gestreken staande bas. (Del Mundo Records)