Tjens Couter, Who Cares

Tjens Couter, Who CaresIn 1975 verscheen Who Cares. Dit debuut van Tjens Couter, een band die bestond uit Arno Tjens (Hintjens, zo weten wij nu) en Paul Couter. Couter kwam uit Zeebrugge en Hintjens wieg stond in Oostende. Na twee platen was het gedaan met Tjens Couter. Van Paul Couter werd, hoewel hij muziek en een occasioneel album bleef maken, nauwelijks meer iets vernomen. Tenminste als men dat vergelijkt met de aandacht die Hintjens vanaf 1980 met T.C. Matic en later onder zijn eigen naam mocht ontvangen. Starman Records bracht onlangs Who Cares opnieuw uit. Niet onaardig hoor, deze op aan de Engelse blues van de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw verwante muziek. Maar wie Hintjens latere werk kent, zal toch niet anders kunnen dan dit als prematuur te bestempelen. Voor de liefhebbers, zo zeggen we dan. (Starman Records)