Jeremy Steding, My Own American Dream

Jeremy Steding, My Own American DreamOver de Texaan Jeremy Steding mocht ik jullie berichten op deze pagina’s naar aanleiding van zijn vorige CD (zijn derde sinds 2009), ‘I keep on livin’, but I don’t learn’ uit 2011. Over deze door onze goede vriend Walt Wilkins geproduceerde CD schreef ik destijds: ‘I keep on livin’….’ Is een lekker Texaans product. Je waant je in één van die prachtige oude Texaanse Dance Halls, met een biertje in de hand en een Stetson op het hoofd en naast je een bevallige Texaanse. Genieten van Jeremy’s muziek, met hopelijk de bezetting van deze CD op het podium. Zulk soort muziek. Gaaf!’ De opvolger is er inmiddels en ademt dezelfde ongedwongen sfeer uit. Nu met klasbakken als Lloyd Maines (pedal steel, dobro), Tim Crouch (fiddle, mandoline, banjo en bas) en lead gitarist Chris Reeves en als producer Chris Gill brengt Jeremy op deze reeds in begin 2014 gepresenteerde CD 10 lekkere Texaanse countrykrakers. Direct al bij de opener, een pittige midtempo honkytonker zit je er lekker in, en dat gaat de hele CD door. De muziek doet hier en daar denken aan het werk van Robert Earl Keen, al mikt Jeremy er meer country in. Leuk is de Ierse invloed in ‘Four hour gig’, dat klinkt als een ode aan ‘The Dubliners’. Prachtig rustpunt is het subtiele ‘Arkansas rain’ met zijn prachtige mandolinepartij. ‘Oh darlin’’ is schatpichtig aan de beroemde staatgenoot Buddy Holly. Voldoende variatie, dus!

Voor de liefhebbers van lekkere Texaanse dance-hall honky-tonk muziek is dit een uitermate genietbaar schijfje. De 10 songs zijn alle van Steding zelf en net als op de voorganger krijgt hij bij één song hulp van Mike Ethan Messick. Ik ben behoorlijk onder de indruk van deze CD! (Independent)