Surrender Hill

Surrender Hill, Surrender HillSurrender Hill is een Americana duo uit Arizona, bestaande uit de singer-songwriters Robin Dean Salmon (hij werd geboren in Zuid-Afrika en maakt al sinds zijn High School-tijd muziek) en Afton Seekins (geboren in Alaska, opgegroeid in Arizona, waar ze sinds 2000 weer terug is en muziek maakt). In 2013 kwamen ze elkaar tegen bij diverse festivals en een vonk sloeg over, waarna niet alleen de muziek, maar ook de liefde hen verbond. Inmiddels woont het stel in Atlanta, Georgia en treden ze sinds 2014 op als duo, met countrymuziek als voornaamste invloed. De debuutCD bevat 13 door Dean en Afton samen geschreven en gezongen songs, waarbij Dean het merendeel van de begeleiding op zich neemt (gitaren, orgel, bas), Afton de percussie doet en Gabriel Rhodes (niet Kimmie’s zoon, overigens) de drums. Incidenteel horen we een mandoline (in het mooie, vlotte nummer ‘Long dirt road’) en achtergrondvocalen. De muziek is poppy en mainstream country met mooie duetvocalen.

Surrender Hill is geen hemelbestormer, maar maakt aangename hedendaagse Americana/country, zonder de veelheid aan elektrische gitaren die daar zo vaak bij hoort. Gewoon een lekkere CD! (Independent)

Fred Schmale Auteur