Willy Bo Walker & Ad Brayshaw, Stone Cold Beautiful

Willy Bo Walker & E.D. Brayshaw, Stone Cold BeautifulDe van oorsprong uit Glasgow afkomstige zanger Willy Bo Walker, heeft al vele cd’s op zijn naam staan. De genres zijn divers, blues, rock, soul, swamp en jazz, je kunt alles verwachten. In 2015 is hij behoorlijk actief. Ik heb nu de tweede schijf uit zijn trilogie op de draaitafel liggen. Hij laat zich op de cd begeleiden door E.D. Brayshaw, die alle instrumenten voor zijn rekening neemt en zangeres Kareňa K. De opnames werden in zijn eigen studio opgenomen en afgemixt in de Abbey Road Studios.

De opener ‘Stormwarning’ is een lichte rock uitvoering met een laagje blues. In dit nummer wordt meteen de keuze voor Bayshaw duidelijk, behalve multi-instrumentalist, is hij een uitstekend gitarist, die op de openingstrack heerlijke solo’s laat horen. De stem van Willy klinkt overigens als één die de nodige sigaretten en whiskey te verduren heeft gehad, maar wel heel aangenaam. In ‘Motel blues’ wordt er even gas terug genomen om halverwege er een vlijmscherpe gitaarsolo doorheen te gooien, een heel fijn nummer. Dan volgt er de laid back blues ‘Loan me a dime’ met de klagende stem van Willy en zeer mooie achtergrond zang van Kareňa en wederom een prachtige gitaarsolo, één woord: kippenvel. Voor de overige drie nummers geldt hetzelfde, mooie composities.

En ja deze cd telt inderdaad maar zes nummers, maar deze zes duren toch nog ruim 39 minuten en dat waren zeer aangename minuten (Independent)