The Skylarks

The Skylarks, The SkylarksEr zijn in het verleden al heel wat bands onder de naam The Skylarks actief geweest , maar de groep waar ik het nu over ga hebben is afkomstig uit Los Angeles. Sam Mellon richtte de band in 2005 op en het titelloze album dat nu voor mij ligt, schijnt hun derde schijf te zijn. The Skylarks zijn vooral actief in de contreien van het zonnige Californië.

Het album opent met veel noise maar al gauw eist een Ventures achtige gitaar in combinatie met een melodieuze steel de aandacht op. Prachtige vocalen a la The Jayhawks maken de heerlijke meezinger Our Own Enemy af. Het zonnige geluid wordt voortgezet met The Roll I’m On, waarbij de gitarist prachtige vervormde gitaargeluiden maakt in combinatie met de ferme trompet van Dan Clucas. De zonnige melodieuze sound wordt aangehouden en Almost Feel A Breeze valt vooral op door de voortreffelijke samenzang in combi met die kraakhelder klinkende gitaren.

Bij Blowin Like A Rose neemt de enige vrouw in de band (Amy Luftig Viste) de lead vocal voor haar rekening. Het is een prachtige laid back song met trompetgeschal, fraaie samenzang en aan het eind mag de gitarist toch nog even helemaal ‘loose’ gaan. Heel wat pittiger gaat het er aan toe in Sheer Bliss For Me. Tot slot noem ik nog een van de hoogtepunten namelijk het licht psychedelisch klinkende Just One In the Crew. Deze zomerse melodieuze muziek van The Skylarks is mij uitstekend bevallen. Een band met een eigen geluid. Een fraaie mix van country, folk en pop. (Independent)