Assunta & The Light Orchestra, Live

Assunta & The Light Orchestra, LiveOnder de ruim opgezette naam Assunta & The Light Orchestra gaat een Belgisch duo schuil. Zangeres en songwriter Assunta Mandaglio heeft (zuid-)Italiaanse roots, maar is geboren in België. Haar heerlijke lichthese, maar verder klaarheldere stemgeluid betovert op deze live CD van begin tot eind. Assunta is sinds 2000 actief in de muziek en heeft een indrukwekkend aantal projecten op haar naam staan, waarbij ze als songwriter haar mannetje staat. Na een goed ontvangen CD met haar band Assunta Mano (2004) volgt een samenwerking met de Engelse producer Matt Foster en vervolgens met landgenoot Buscemi (in 2012 is er een door haar geschreven hit : ‘Nite people’). De laatste samenwerking is met de excellente gitarist Pieter Thys (actief sinds midden jaren 90 van de vorige eeuw), eerst in de elfkoppige band Balaxy Orchestra en nu dan met het kleinschalige project Assunta & The Light Orchestra. In 2013 werd de debuutCD van deze duo-formatie opgenomen, de CD verscheen in 2014 (‘Occupied by the sun’). Tijdens de aan deze CD opgehangen toer werden de live-opnamen gemaakt die nu op CD verkrijgbaar zijn. De zeven nummers op deze liveCD brengen etherische muziek tot de luisteraar. Vaak tegen new-age aan, mede door de gevoelige stem van Assunta en het fenomenale spel van Thys, die zijn eigen experimentele gitaren bouwde (‘double-neck frettles guitar’, ‘violin guitar’) en hier bespeelt met een intiem en fraai geluid tot gevolg.

‘Assunta & The Light Orchestra live’ brengt gevoelig luistergenot voor de stille momenten van de dag en vooral van de avond. Je moet het gewoon ondergaan en je laten meespoelen in de wollige wereld van Assunta en Pieter. (Independent)