Teresa Storch, Come Clean

Teresa Storch, Come CleanAf en toe wordt ik als recensent verrast met een parel van een CD van een nog onbekende muzikant. Come Clean van de Amerikaanse zangeres Teresa Storch is er zo’n eentje. Het bijzondere van dit album zit ‘m onder meer in de inventieve manier waarop de muziek is gearrangeerd. Teresa gebruikte voor Come Clean liefst 25 muzikanten maar producer Philip Parker zorgde er voor dat het geheel niet verzande in te doorgeschoten bombast.

Teresa Storch groeide op in Omaha, Nebraska. In eerste instantie wilde zij iets doen met ballet, maar toen zij een optreden zag in het Red Rocks Amphitheater in Colorado van troubadour Lyle Lovett zei Teresa tot haar vriendje: Dat wil ik ook doen! Zij sloot zich aan bij de folk scene van Boston met grootheden als Patty Griffin en Peter Mulvey. In 2008 debuteerde Teresa Storch met het album Stream Of Concrete, gevolgd door The Honesty Kitchen. De productie voor haar 3e album Come Clean nam 3 jaar in beslag, maar dan heb je in dit geval ook wat.

Het album opent met een mooie dromerige song. Het is de titeltrack. Het is een mooi filosofisch liedje met een oproep tot een bredere en open kijk op het leven. Het zachte blazersarrangement klinkt geweldig bij deze fraaie song. Still gaat in hetzelfde sfeertje door. Een indrukwekkende song over het reflecteren op een liefdesrelatie. Happy Girl is wellicht het hoogtepunt van dit album. In een onheilspellend decor zingt Teresa op een klagende wijze: And I love this world, even when it hurts, I’m a happy girl.. De song Abigail brengt de luisteraar in een ander sfeertje. Gedreven door een prachtige dobro (en mandoline) neemt Teresa mij mee in de wereld van de bluegrass. Dezelfde sound komt nog eens terug bij Make You Mine met dit keer een hoofdrol voor de fiddle. Mooie country soul biedt Before I Got Home en Make it Last. De laatst genoemde bluesy song is ook een hoogtepunt. Een geheel andere sfeer is Paris. Een Europees klinkende cabaret-song, waarbij je lekker kan gaan liggen aan de oever van de Seine. Ach, er staat eigenlijk geen een slecht nummer tussen de elf gecomponeerde liedjes van Teresa Storch. Come Clean is een aanrader voor de liefhebbers van mooi gearrangeerde luistermuziek. In mei 2016 wil Teresa Storch haar eerste Europese toer maken. Zij zoekt nog podia om op te treden. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Teresa via haar website. (Independent)