Shemekia Copeland, Outskirts Of Love

Shemekia Copeland, Outskirts Of LoveHaar baanbrekende debuut maakte ze in 1998 op 18-jarige leeftijd met Turn The Heat Up!. Ze is de dochter van de legendarische Texaanse bluesgitarist Johnny Copeland. Haar eerste albums bevatten alleen pure, hedendaagse bluesmuziek. Sinds Never Going Back uit 2009 werd het tijd voor invloeden uit andere genres. Dat geldt ook weer voor haar nieuwste cd, Outskirts Of Love, waarop de nodige soul en country-invloeden te horen zijn. Het album werd  vakkunddig geproduceerd door John Hahn en Oliver Wood. Laatstgenoemde is bekend van de, ook live, geweldige band The Wood Brothers. Ze schreven naast het titelnummer samen nog twee nummers voor Outskirts Of Love. Daarnaast is een cover te vinden van Jesse Winchester’s Isn’t That So. Naast hedendaagse blues wordt er een prachtige versie gebracht van Jessie Mae Hemphill’s Lord, Help The Poor And Needy. Andere goed gekozen covers zijn Long As I Can See The Light van Creedence Clearwater Revival, Jesus Just Left Chicago van ZZ Top en Wrapped Up In Love Again van Albert King. Heerlijke country-soul en zwarte humor is te vinden in een van de hoogtepunten Drivin’ Out Of Nashville, wat over sexuele intimidatie handelt. Het van Solomon Burke bekende I Feel A Sin Comin On wordt volledig naar haar hand gezet. Ondanks haar kleine gestalte brengt ze haar repertoire krachtig en vol overgave. Intussen is Outskirts Of Love haar zevende, geweldige studio-album op rij en zijn vooral haar laatste albums zeer succesvol. Ze won al 8 Blues Music Awards en wordt door collega’s als The Rolling Stones en Jeff Beck op handen gedragen. Outskirts Of Love is andermaal een bewijs dat ze tot de grote diva’s van de blues behoort. (Alligator Records)