The Coffis Brothers & The Mountain Men, Wrong Side Of The Road

The Coffis Brothers & The Mountain Men, Wrong Side Of The RoadDe multi-instrumentale broers Jamie en Kellen Coffis, op gegroeid in de bergen van Santa Cruz, aangevuld met ‘The mountain men’ Henry Chadwick (drums/percussie), Mason Hutchinson (bas) en Kyle Poppen (lead en rhythm gitaar) hebben in het verleden goed geluisterd naar Tom Petty, Neil Young en de Beatles. En dat is goed te horen in hun muziek die een mix van country, folk, blues en rock ‘n’ roll herbergen. Zo is in ‘Trouble town’ de vroege Tom Petty te horen en in ‘Love of mine’ de Beatles. De nummers zitten prima in elkaar, sommigen misschien wat zoetsappig maar wel met prachtige harmonieën zoals de Beatles dat ook hadden. De steviger nummers zijn mij iets meer op het lijf geschreven. Het nummer ‘Rollin’ is daar een mooi voorbeeld van, het doet een beetje denken aan het album ‘American stars and bars’ van Neil Young, een heerlijk nummer. Maar als je even later ‘Runaways’ hoort is het enorm schakelen, zit je net in de flow van een stijl, dan wordt het even later over een compleet andere boeg gegooid, zoals ‘Big time’, een hele mooie gruizige blues. De stijlen liggen soms zo ver uit elkaar dat het mij begint te irriteren. En dat laatste is jammer gezien de muzikale kwaliteiten. Ik had liever de muziek opgesplitst gezien in twee cd’s, elk met hun bijpassende stijlen zodat je een cd kiest die bij je stemming past. En in dat geval was ik louter positief geweest want musiceren kunnen deze heren.