David Gogo, Vicksburg Call

David Gogo, Vicksburg CallVickburg Call is alweer het veertiende album van de Canadees David Gogo. Ditmaal opgenomen in de hagelnieuwe studio van Rick Salt. Hij heeft al vaker albums opgenomen bij Rick maar deze studio zou het live gevoel beter weergeven. Dus maar even zijn voorgaande cd’s tevoorschijn gehaald. En inderdaad het verschil hoor je, het klinkt meer als een band, completer en warmer. Hij heeft het label van bluesrock maar in dit geval is het toch meer rock met een laagje blues afgewisseld met zeer mooie rustige nummers en daar is niks mis mee.

De opener ‘Cuts me to the bone’ is zo’n (hard)rocknummer, met een lekkere stevige groove, grommende gitaar en stevige slide. “Fooling myself’ is dan wel een bluesrock nummer, waar hij de steun krijgt van gitarist Kim Simmonds (Savoy Brown) en gezamenlijk maken zij hier een puik nummer van. ‘The loner’, een cover van Neil Young weet hij op zijn eigen wijze te spelen, zonder dat het afbreuk doet aan het origineel. En dat geldt ook voor de andere covers op dit album, ‘Jet set’ van Stephen Stills is prachtig en van ‘Why’ van Annie Lennox ben ik onder de indruk. De vierde cover is er één van Victor Anthony, ‘There’s a hole’, opvallend vooral omdat Victor deze onlangs zelf heeft uitgebracht op zijn album ‘Mystery loves company’ en nu dus al gecoverd, en hoe!

Al met al een lovenswaardig album van David die zeker de aandacht verdiend. (Factor Recordings)

Jan van Eck Auteur