Ben Prestage, Live From Will’s Pub Orlando

Ben Prestage, Live From Will's Pub OrlandoBen Prestage aka de ‘One man band’ moet meer dan twee hersenhelften hebben om al zijn ledematen te coördineren. De drums en bekkens met zijn voeten bedienen, (slide)gitaar, fingerpicking en mondharmonica spelen en dan nog tijd hebben om te zingen. Het is haast bovenmenselijk wat hij presteert als je daar bij optelt dat de muziek en zang soms op een snelheid gaat van de alom bekende snelheid van de Amerikaanse veilingmeester, onnavolgbaar. En of dat nog niet genoeg is bediend hij zich soms op één gitaar van de bastonen op de onderste snaren en op de bovenste helft speelt hij de melodielijn. Naast het begenadigd muzikant zijn, weet hij zijn optredens ook de nodige humor mee te geven en dat is ook op deze live dubbelaar wel duidelijk geworden. Uit ervaring weet ik dat Ben, als het publiek helemaal meegaat met zijn muziek, hij houdt van actie/reactie, hij niet van het podium te krijgen is. En dat is precies waar hij in geslaagd is met dit live album, je wordt meegezogen in de muziek. Zijn stijl is de blues met zo nu en dan cafenummers a la de Dubliners. Je krijgt de neiging om ook te reageren alsof je er live bij bent. Voor diegene die denkt dat een dubbelaar erg veel is voor een ‘one man band’ komt bedrogen uit, Ben boeit je van het begin tot het eind. (Independent)

Jan van Eck Auteur