The Resonant Rogues, Here & Gone Again

The Resonant Rogues, Here & Gone AgainUit Asheville, North Carolina, de stad die ons onder meer Malcolm Holcombe heeft gebracht, komen ‘The Resonant Rogues’, in eerste aanleg een echtpaarlijk duo, de songwriters Sparrow (banjo/accordeon) en Keith J. Smith (gitaar). De band is een kwartet met Craig Sandberg op staande bas en Drayton Aldridge op fiddle. Het paar schreef alle 10 songs zelf, songs die geïnspireerd zijn door old timey music, folk en blues, maar dit wordt gemengd met gypsy jazz (denk aan ‘Hot club de France’-swing), klezmer en Balkan (zigeuner) muziek. Het levert sfeervolle uit deze zo verschillende werelden getrokken liedjes met in de begeleiding uiteraard hoofdrollen voor banjo, fiddle, gitaar en accordeon, maar we horen ook pedal steel (Matt Smith van ‘The Honeycutters’ speelt in de opener ‘Make us stay’), trompet (Je Wildenhouse van ‘The squirrel nut zippers’, een verwant gezelschap) en drums. Het speelplezier druipt er vanaf!

Er zijn veel van dit soort groepen in de USA, groepen die een leuk mengsel maken van allerlei muziekvormen, maar deze ‘Resonant Rogues’ mogen we beslist tot de betere van hun genre rekenen. Heel lekker CDtje! (The Resonant Rogues)

Fred Schmale Auteur