Amanda Pearcy, An Offering

Amanda Pearcy AnAmanda Pearcy komt oorspronkelijk uit Houston, Texas, waar ze een ongelukkige jeugd kende met ouders die drankproblemen hadden. Haar eigen leven kende ook veel meer downs dan ups, daarover vertelde ik bij een vorige recensie. Inmiddels woont ze in de omgeving van Austin en is ze aan haar derde CD toe sinds haar debuut in 2009, ‘Waitin’on Sunday’. Deze CD en de zeer succesvolle opvolger uit 2013, ‘Royal street’ bekoorden mij zeer. Voor haar nieuwe CD tapt ze veel meer uit het soul-  en bluesvaatje dan op de twee voorgangers. Dat haar stem zeer geschikt is voor een meer soulvolle aanpak – iedereen die haar live heeft gezien en gehoord zal dat zeker beamen. Op de CD staan elf nieuwe songs van Amanda en een prima cover van Bobby Gentry’s ‘Ode to Billy Joe’, een song die lijkt te zijn geschreven voor Amanda’s hese soulstem! Haar persoonlijke leven kende een turbulente periode na het uitkomen van Royal Street. Ze had geen eigen huis, leefde in huizen van vrienden en kennissen in een oppasfunctie! Een familielid werd veroordeeld tot een verblijf in de oudste gevangenis van Texas, genoeg problemen voor een aantal gevoelige songs. En gevoelig als nooit tevoren is Amanda op ‘An offering’, het hoogtepunt is het walsje ‘A little bit more’!

Tenslotte de begeleiding. Deze is ronduit prachtig. Onder leiding van producer Tim Lorsch (viool, cello, ook verantwoordelijk voor de produktie van Sam Baker’s Cotton) horen we George Bradflute (gitaren, mandocello), Matt Giles (gitaren), Mike Daly (steel gitaar), Ron de la Vega (staande bas), Mickey Grimm (drums), Ray Bonneville (harmonica). Onze goede vriend Jimmy Lafave zingt mee op twee nummers. De moeite waard, deze Amanda Pearcy, ga haar binnenkort beluisteren en zien:

  • Oct 15  Jan van Besouwhuis // Goirle, NL (with David Corley)
  • Oct 16  venue TBD or Conrad’s House Concert // Ardooie, BE
  • Oct 17  In The Woods // Lage Vuursche, NL (Continental Road Show)
  • Oct 18  Crossroads // Bergen op Zoom, NL  (Continental Road Show)
  • Oct 19  Meneer Frits // Eindhoven (with Betty Soo)
  • Oct 20  Musicstar // Norderstedt, Germany (with Betty Soo)
  • Oct 21  Podium Cafe “Peter en Leni” // Steendam, NL (with Betty Soo)
  • Oct 23  Kargadoor // Utrecht, NL  (with BettySoo)
  • Oct 24  venue TBD // Leiden, NL (with BettySoo)
  • Oct 25  Roots on the Road at Van Slag  // Borger, NL (Continental Road Show)

Fred Schmale Auteur