The Barr Brothers, Alta Falls

The Barr Brothers, Alta FallsDaar keken we van op. Een nieuwe ep van The Barr Brothers? Het prachtige Sleeping Operator, dat eind vorig jaar verscheen, laat zich nog altijd met tegenzin uit de cd-speler verdrijven. Maar omdat het hier Alta Falls betreft, vijf liedjes die afkomstig zijn uit dezelfde sessies met producer Ryan Freeland die tot Sleeping Operator hebben geleid, maakt het debuut toch wat ruimte.

Op 28 april, de band vertoefde op dat moment in Berlijn, was Alta Falls er ineens. Voorlopig alleen digitaal en dat valt te betreuren. Want de muziek mag er dan niet minder om worden, zo’n download heeft gewoon weinig om het lijf. Maar kom, laten we niet zeuren. Sleeping Operator, weinigen hebben er tot op heden weet van dat dit één van de mooiste platen van 2014 was, alle liedjes van Alta Falls kunnen er zó op. Het teder voortrollende, akoestisch aangedreven Burn Card bijvoorbeeld. Of de prachtige gospel van Never Been A Captain. Volgens de band hebben ze er zo nog tientallen liggen. ‘Misfits’ noemen ze zulke liedjes nonchalant. Die houding kan alleen een band zich permitteren die hier klinkt als The National in Silan wasverzachter gewassen: indringend zacht. (Secret City Records)

Wim Boluijt Auteur