The Whiskey Charmers

The Whiskey CharmersOnder de bijzondere naam ‘The whiskey charmers’ (maar welk bandje zoekt niet naar een opvallende, intrigerende naam) komt een debuutCD met dezelfde titel uit Detroit tot ons. Songwriter/akoestisch gitarist Carrie Shepard beschrijft de muziek als americana country, country-alt americana, country folk roots, country noir. Die laatste classificatie vind ik persoonlijk het meest toepasselijk. In de New York Music Daily noemt de recensent de muziek ‘Twin-Peaks C&W’. De muziek doet mij sterk denken aan die van het Canadese collectief van de Timmins-familie, de ‘Cowboy junkies’, met een gitarist die Mark Knopfler en J. J. Cale heel goed heeft beluisterd. Heerlijk sombere muziek met een sombere vocaliste en sombere, soms ietwat betoverende liedjes en een sombere elektrische gitaar (Lawrence Daversa), nogmaals, heerlijke muziek. Behalve de genoemde gitaar en zang horen we in ieder geval drums uit de luidsprekers komen (Brian Ferriby).

Moeilijk in een hokje te plaatsen, deze muziek van ‘The whiskey charmers’, maar helemaal geschikt voor mijn hang naar sombere liedjes. Die zang, die gitaar, die liedjes, heerlijk! (Independent)

Fred Schmale Auteur