Albany Down, Not Over Yet

Albany Down, Not Over YetHet Britse kwartet Albany Down wil blijkbaar weer even de aandacht op zich vestigen, want onlangs viel er een promo EP op mijn deurmat, waarop vijf nummers te vinden zijn van hun cd Not Over Yet uit 2013. De groep bestaat uit zanger Paul Muir, gitarist Paul Turley, bassist Billy Dedman en drummer Donna Peters.

Ik heb de groep inmiddels een paar keer live gezien en ze wisten mij nog niet helemaal te overtuigen, maar op hun albums is weinig aan te merken. “Not Over Yet” het openingsnummers van de cd is een stevig rocknummer, met een goed in het gehoor liggend melodieus refrein. Ook sterk is “You Ain’t Coming Home”, waarmee de groep laat horen ook een goede ballad te kunnen afleveren. Enig minpuntje hier is dat de gitaarsolo iets te ver weg in de mix zit van een muur aan geluid met een overdaad aan strings.

“The Working Man” is ook een schitterend nummer. In het begin is een fraai pianopartij te horen,
maar deze gaat ook jammer genoeg op in een wederom dominante stringpartij. De nummers op deze promo cd zijn stuk voor stuk sterk en de liefhebbers van het melodieuzere hardrockwerk kan ik zeker aanraden om de beide albums van deze groep aan een luisterbeurt te onderwerpen. (AD Recordings)

Ton Kok Auteur