Big Daddy Wilson, Time

Big Daddy Wilson, TimeWilliam Blount a.k.a. Bid Daddy Wilson werd geboren in de Verenigde Staten, maar maakte pas kennis met de blues, toen hij gedurende zijn militaire dienst tijd in Duitsland gestationeerd was. In Duitsland ontmoette hij ook zijn late echtgenote en is hij daar gebleven. Hij heeft inmiddels een aantal cd’s op zijn naam, waarvan Time zijn eerste is voor het DixieFrog
label.

Naast Wilson zelf drukken ook zijn medeproducers Eric Bibb en Staffan Astmer een belangrijk stempel op dit album. Eric Bibb hoeft geen nadere introductie; Staffan Astmer is een multi-instrumentalist, die muziek haalt uit alles waar snaren op zitten en waar je op kan slaan. Dit trio combineert ook de talenten op het gebied van songwriting en leveren veertien liedjes af.

Het album is wat mij betreft een beetje stemming onderhevigd. Het ene moment kan ik mateloos genieten van het warme stemgeluid van Wilson en het subtiele fingerpicking werk van de anderen. Op andere momenten kabbelt het allemaal een beetje voort en komt het wat monotoon aan bij mij.

Het staat buiten kijf dat dit een fraai en integer gemaakt album is, met eerlijke roots en blues muziek, waarbij ook De Heer altijd in de buurt is. De nummers “She Love Me” en “Like A Sunny Day” krijgen een vleug soul mee en “We’re Ready” heeft war Caraïbische invloeden. Het meest pittige nummer van de cd is Wilson’s eerbetoon aan zijn moeder, het van een lekkere groove voorziene “Miss Dorothy Lee”. “Daisy” is een hartverwarmend eerbetoon een zijn dochter. Het duet met Eric Bibb met de titel “Mississippi John” is zeker ook het vermelden waard.

Liefhebbers van het ingetogen akoestische werk kunnen aan dit album het hart ophalen. (Dixiefrog Records)

Ton Kok Auteur