Clarence Bucaro, Like The 1st Time

Clarence Bucaro, Like The 1st TimeClarence is van origine afkomstig uit Cleveland, Ohio, een van de noordelijke staten van de USA, maar vanaf het begin van deze eeuw heeft hij veel gezworven door zijn immense geboorteland, woonde en werkte hij enkele jaren in New Orleans om uiteindelijk via Los Angeles in 2006 neer te strijken in Brooklyn. Zijn debuutCD, ‘Sweet corn’, verscheen in 2002 en tot dusver volgden er zes CD’s van hem en nu is er dan zijn nieuwste, met de vragen oproepende titel ‘Like the 1st time’ is hij dus aan zijn achtste solo-CD toe. Over de titel zegt hij: ‘het herinnert mij aan mijn vroegste opnames en het gevoel van ‘ruwe inspiratie’ dat ik toen had. En het moet gezegd, het is een prachtige CD, met schitterende songs erop, echt prachtig singer-songwriterwerk. De meeste songs zijn gevoelig en ingetogen, alleen op ‘Let the mystery in’ gaat hij wat los, in een blues/rock arrangement. Mooiste nummers zijn ‘Safe at home’, het vrolijke ‘Like the 1st time’, het mooi voortkabbelende ‘Somewhere in the middle’, het gevoelige ‘New tongue’, de piano-ballad ‘Barrio moon’ en het vaudeville-achtige ‘Old Brown shoes’. Clarence Bucaro op zijn best, puike singer-songwriterCD (Continetal Song City)

Fred Schmale Auteur