The Statesboro Revue, Jukehouse Revival

The Statesboro Revue, Jukehouse RevivalRambler on Privilege Creek van The Statesboro Revue vind ik één van de mooiste platen van 2013. Het bevat geweldig krachtige in soul gedrenkte Southern-rock, waarmee de band uit Austin, Texas in dat jaar hoog in diverse charts weet te eindigen. Podiumhouders verwelkomen de band daarom maar al te graag. En niet alleen in Amerika. Ook Europa doen ze aan met optredens in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Schotland, Engeland en Nederland. Meer onderweg dan thuis, blijkt er ook nog tijd ingeruimd voor het maken van een nieuw album Jukehouse Revival, hun derde. Indachtig de albumtitel gaan de broers Stewart en Garrett Mann, de kern van de groep, dit keer voor een country geluid. Het prominente blues en boogie-geluid zijn goeddeels vervangen door twangende alt. countryrock, waarin banjo, accordeon, lap steel regelmatig figureren en soms domineren. Daardoor klinkt het album vlakker, lichter en bij vlagen gewoon easy going. Het eindresultaat van deze koerswijziging vind ik tegenvallen. Ik mis de rauwheid, de stoom, soul en gedrevenheid, waardoor ze klinken als vele andere doorsnee bands. Lichte teleurstelling. (Blue Rose Records)