Cheryl Lescom & The Tucson Choir Boys, 1953

Cheryl Lescom & The Tucson Choir Boys, 1953Ondanks haar 35 jarige carrière, is Cheryl voor mij een grote onbekende. Vanaf 1975 had zij al enkele bands op haar naam staan. Daarna heeft zij nog als achtergrondzangeres gezongen bij Ronnie Hawkins en getourd met Long John Baldry. Door de samenwerking op het Grapejam Acoustic Bluesfestival met The Tucson Choir Boys, waar de respons zo overweldigend was, kon een samensmelting niet uitblijven. Nu is er dus de vijfde cd van Cheryl, 1953.

Cheryl, gezegend met een goeie strot, weet zij de sfeer uit 1953, in een modern jasje, goed op te roepen. Blues doordrenkt met rock ‘n’ roll en een scheutje country. Maar je moet wel van een hoog Dooh Wah Wah gehalte houden, die ook met enige regelmaat erg zoet klinkt. Live zal deze muziek de beentjes van de vloer krijgen, maar thuis luisteren vraagt meer van muziek. De stem ten spijt zal deze cd bij mij niet veel speeltijd krijgen. (Busted Flat Records)

Jan van Eck Auteur