Scott Macleod, Flickers And Fade

Scott Macleod, Flickers And FadeOver de Canadese singer-songwriter Scott MacLeod berichtte ik in december 2012 naar aanleiding van zijn CD ‘Right as rain’. De man komt zelf uit het van de schaatswereld bekende Calgary, waar hij vanuit zijn geboortestreek Prince Edward Island in 2001 neerstreek en in datzelfde jaar ging optreden. Op zijn nieuwe (vierde) CD laat Scott ons wederom horen dat hij een prima route heeft gevonden in de country-rock hoek! De CD is opgenomen in Nanton in de Canadese provincie Alberta, in de begeleiding horen we voornamelijk lokale talenten op bas, drums, gitaren, mandoline, banjo, pedal steel en incidenteel washboard en trombone. De producer is Steve Loree, die zich o.m. heeft ontfermd over Ian Tyson en Brooke Wylie. De 13 songs zijn zonder meer prima, werden door Scott geschreven met incidenteel hulp van anderen. En net als voorganger ‘Right as rain’ is de CD een groeibriljantje, die met elke speelbeurt aangenamer wordt. De afsluiter ‘Straight ahead’ is een typische concert-afsluiter met zijn ruim 15 minuten speelduur en ruimte voor bijna alle instrumenten om eens lekker los te gaan.

‘Flicker and fade’ is een uitstekende CD van een prima singer-songwriter, die een goede variatie brengt tussen country en rock met ruimte voor best wel ruig (de afsluiter) en best wel rustig (de ballad ‘Back this way’) en alles daar tussenin. (Independent)

Fred Schmale Auteur