Ocean Carolina, Maudlin Days

Ocean Carolina, Maudlin DaysOcean Carolina nieuwe CD Maudlin Days volgt hun twee jaar geleden verschenen CD All the Way Home. Hoewel frontman van de band Michael Simone al meer dan twaalf jaar bezig is ben ik zijn naam nog nooit eerder tegengekomen. Als je Maudlin Days voor de eerste keer helemaal hebt afgedraaid weet ik bijna wel zeker dat je het vaker gaat draaien. Niet omdat het kwartje niet meteen valt maar puur omdat je een album als Fade Away Diamond Time van de Neal Casal nu nog steeds met veel genoegen koestert. Met andere woorden Maudlin Days heeft alles gemeen alternatieve Southern country- rock gerne. Op deze plaat horen we ook producer en gitarist Jon Graboff (Shooter Jennings, M. Ward), drummer Tony Leone (Ollabelle) en gitarist Dave Wanamaker (The Loveless). De melodielijnen in de liedjes hebben allen iets voorspelbaars maar staan ieder op zich. Trof dan ook niet een liedje aan waarvan je zou kunnen zeggen dat het er dertien in een dozijn passen. Hier en daar hoor de bekend voorkomende muzikale vondsten. Zoals in de opener All I Can Do, Cry Baby Cry, Something en Nobody Wants to Cry. Leg verdorie weer een link met The Ozark Mountain Daredevels. Kan dus niet meer stuk.

Mensen die muziek van Joseph Arthur, Neal Casal en The Great Lake Swimmers op handen dragen hengelen, met de aanschaf van Maudlin Days, de perfecte vangst binnen. Ocean Carolina in deze vorm zal niet lang meer een anoniem bestaan beleven. De liedjes op dit album staan als een huis en geven volgens mij ook beeld hoe de band live zal klinken. Michael Simone daar over, “I just wanted to be the guy who showed up in the studio with my guitar and played and sang my songs with a band and capture that” Sierende woorden die kloppen als een bus. (Old Hand Records)

Jan Janssen Auteur