BJ’s Wild Verband, Later

BJ's Wild Verband, LaterSinger-songwriter Bart-Jan Baartmans, beter bekend als BJ Baartmans is een bezig manneke. Behalve werken aan zijn eigen songs en zijn – tot dusver 14, inclusief deze ‘Later’! – CDs is hij een veelgevraagd begeleider en sessiemuzikant en producer. Hij heeft een lange reeks vaderlandse en buitenlandse artiesten begeleid, om wat namen te noemen: Iain Matthews, JW Roy, Oh Suzanna, Brian Webb. In 2005 was hij begeleider van de helaas recent (op veel te jonge leeftijd) overleden goedlachse Tasmaanse Audrey Auld, in een concert waar ik hele fijne herinneringen aan heb. Deze BJB brengt ons zijn nieuwste CD, ‘live in de studio opgenomen’ met zijn BJ’s Wild Verband, waarin naast rasgitarist BJ ook Mike Roelofs (B3 hammond en moog) en Sjoerd van Bommel (drums) acteren. De CD is zowel in het Nederlands als in het Engels opgenomen, als je de Nederlandstalige versie koopt kan je de Engelse versie gratis downloaden. De muziek is pittig, BJ rockt in sommige nummers en ontroert in prachtige ballades, hij mengt op prima wijze rock, blues, soul en jazz en het Wild Verband kan los gaan in de nodige improvisaties! Hij laat horen dat hij misschien wel de beste gitarist van ons land in dit genre, en ook een zeer begenadigd liedjesschrijver is.

BJ Baartmans verrast keer op keer met zijn opgenomen werk. Geen twee CD’s zijn inwisselbaar, hij kameleont als geen ander! Heerlijk werk! (Continental Record Services)

Fred Schmale Auteur