The Boxmasters, Somewhere Down The Road

The Boxmasters, Somewhere Down The RoadSceptisch ben ik over het album Somewhere Down The Road van The Boxmasters uit Californië. Aanleiding is Hollywoodacteur Billy Bob Thornton, die ik in het cd-boekje aantref als Bud Thornton. Geen idee dat hij in deze groep als co-schrijver, co-producer, zanger, drummer en frontman een vooraanstaande rol vervult. Tel daarbij op het feit dat het om een dubbel-cd gaat met 22 nummer en een speelduur van ongeveer 1½ uur en mijn terughoudendheid neemt alleen maar toe. Poeh, een hele zit die ik eigenlijk liever vermijd, simpelweg omdat ik niet veel op heb met Billy Bobs soloplaten. Het is pathetische, sentimentele countrymuziek waar ik – meer in het bijzonder zijn gezwollen ‘sexy’ manier van zingen – een allergie voor heb. Maar genoeg hierover gezeverd en vooruit, ik heb me ‘vermand’, ben met aandacht gaan luisteren en … vergeleken met zijn soloplaten valt dit groepsalbum toch wel mee. Minder aanstellerig in ieder geval, maar nog wel volop aanwezig is ‘n – laat ik zeggen –lichte versie van countrymuziek, die gepolijste melodieën, hang naar melodrama en overdreven romantiek laat horen. Het zijn liedjes geknipt voor radio en voor een potentieel groot publiek. De band, die in 2007 werd opgericht en eerder al twee dubbelalbums uitbracht bestaat, naast Billy Bob, uit gitarist Brad Davis, bassist J.D Andrew en toetsenist Teddy Andreadis. Niet de eersten de besten, trouwens. CD 1 vertegenwoordigt meer het rockachtige werk, cd 2 hun meer fluwelen kant. (Ranch Records)