Watkins Family Hour

Watkins Family HourIedere maand, indien de optredens elders geen roet in het eten gooien, spelen broer (Sean) en zus (Sara) Watkins, bekend van de formatie Nickel Creek, met wisselende muzikale gasten in de Largo in LA. Het is voor het tweetal een soort laboratorium, waarin ze kunnen experimenteren met nieuw repertoire, zelf geschreven of covers van anderen. Na een tiental jaren besloot het tweetal onder de groepsnaam ‘Watkins family hour’ in de hele USA te gaan optreden. Ze worden meestal vergezeld door Fiona Apple (zang) en Benmont Tench (de toetsenist die we o.m. kennen van zijn werk met Tom Petty, maar hij zingt hier ook), maar ook anderen sluiten aan. Op de debuutCD van dit gezelschap horen we naast de vier eerder genoemden ook nog Sebastian Steinberg en Don Heffington zingen. Het repertoire is een mooie doorsnede van Americanaland, nummers van Dylan (‘Going going gone’), Gordon Lightfoot (het onsterfelijk mooie ‘Early morning rain’), Robert Earl Keen, Harlan Howard, Roger Miller en – min of meer als buitenbeentjes, maar helemaal naar de eigen americanahand gezet – van Lindsey Buckingham en Robert C. Hunter/Jerry Garcia (Grateful dead, dus). We horen ook het schitterende ‘She thinks I still care’ (wie zong dit nummer niet? Bekende versies zijn van George Jones, Patty Loveless, Michael Nesmith, maar ook Elvis en Connie Francis zongen het ooit) in een gevoelige versie. Prachtig gedaan. Het zal duidelijk zijn, deze CD bevat übercountry met soms een bluesy randje.

Een mooie, in slechts drie dagen met het nodige goede gevoel opgenomen CD. Verwacht geen experimenteerdrift, dat hoort bij dit gezelschap niet, ze kennen hun repertoire en maken er iets prachtigs van! (Thirty Tigers Records)

Fred Schmale Auteur