Weldon Henson, Honky Tonk Frontier

Weldon Henson, Honky Tonk FrontierHet vierde album (sinds zijn debuut in 2008) van de Texaanse honky-tonker Weldon Henson heeft een geweldige aandachttrekker in de begeleidende gelederen: steel-gitarist Ricky Davis. Deze grote jongen (hij zingt mee en speelt ook af en toe dobro) kennen we o.m. van zijn samenwerking met Dale Watson in de jaren 2001-2004. Verder in de begeleiding naast Weldon zelf op gitaren ruimte voor piano, bas en drums. Na het lezen van deze inleiding begrijpt u wel dat we recht-door-zee country kunnen verwachten, echte en dansbare honky tonk muziek. En niets is minder waar, vanaf de dansbare honky tonk van de eerste twee nummers met de toepasselijke titels ‘Hey, bottle of whisky’ en ‘Honky tonk feels right’ via ‘Heartache game’, waarin Weldon zijn gitaar laat klinken als Dale Watson, de heartcore country van ‘Looking for my break’ en de gevoelige ballad ‘Not a home’, de heerlijke wals ‘The score’, de rockende gitaarlicks in ‘Trying to pretend’ en de jumpende honky tonk van ‘I need wine’ blijft Weldon trouw aan zijn country roots. Na zijn vertrek uit de Air Force in 2006 heeft Weldon zijn leven gewijd aan de ‘True country music’, hij en zijn band spelen elke dinsdagavond in de bekende ‘Broken Spoke’ in Austin. Het pleit voor hem dat de CD een aangenaam ‘live gevoel oproept’. Je waant je in een Texaanse honky tonk op een zwoele zaterdagavond, met een Stetson op schuifelend, walsend en twosteppend met een mooie vrouw.

Ben je toe aan de echte country feel, een injectie met recht-door-zee country met een pure pedal steel in de begeleiding (Weldon: ‘a ton of steel’), ga dan voor dit lekkere geval van Weldon Henson, elf songs, waarvan Weldon er 10 schreef en Don Singleton de elfde (‘Hey, bottle of whiskey’). Puurder en origineler kan country niet klinken. (Hillbilly Renegade Records)

Fred Schmale Auteur