Santiparro, True Prayer

Santiparro, True PrayerDe kans dat Santiparro ooit Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen zal gaan opnemen is, is niet groot. Alan Scheurman kreeg de naam Santiparro toegemeten toen hij een bezoek bracht aan de zogeheten ‘Huichol people’ in centraal westelijk Mexico waar de bolvormige cactus groeit die mescaline voortbrengt. De lens die dingen ziet die meestal niet worden gezien, dat is de betekenis van deze nome de plume. Shamanistische rituelen en bevrijding van de ketenen die ons aan het alledaagse kluisteren, Santiparro laat niet na om in zijn liedjes te wijzen op zijn spirituele bevindingen.

Are you harvesting,
Are you harvesting the spiritual fruit,
Falling from the world tree?

Dat een enigszins rare man zoals Will Oldham aan dit album meewerkt, wekt geen verwondering. De aanwezigheid van de andere gasten – Kyp Malone (TV On The Radio), Adam Wills (Bear In Heaven), Melati Malay (Young Magic) en Ben Bromley (NewVillager) – doen dat wel. Enigzins.

De voornamelijk akoestische psychedelica van Santiparro is, zo hebt u inmiddels wel begrepen, meer dan curieus. Als u een liefhebber bent van het werk van de immer met onvaste toon zingende Will Oldham, is dit beslist een album om een keer te beluisteren. Santiparro zingt namelijk net zo. In die zin is dit zeker geen slecht album, al gaat de vlag in het Café nu ook niet weer uit. Dat laatste heeft vooral te maken met de grote hoeveelheid (drugsgerelateerde?) onzin die Santiparro bezingt. En die rook? Bekijk de cover van True Prayer nog maar eens. (Gnome Life Records)

Wim Boluijt Auteur