Guy Verlinde, Better Days Ahead

Guy Verlinde, Better Days AheadGuy Verlinde, de artiest voorheen bekend als Lightin’ Guy, heeft onlangs zijn nieuwste album Better Days Ahead, het levenslicht doen zien.

Bij beluistering van het album blijkt dat de titel de lading volledig dekt. Vrijwel alle nummers handelen over betere tijden na een slechte periode. Guy geeft ook volop adviezen, hoe je na zo’n periode in het leven zou moeten staan. In de jaren zeventig vorige eeuw zou men dit een concept-album genoemd hebben.

Guy heeft dit album onder eigen naam uitgebracht. Hij wordt op deze schijf niet begeleid door zijn live band The Mighty Gators. Naast Guy, die de leadvocalen voor zijn rekening neemt en uiteraard op gitaar te horen is, zijn van de partij: Luc Alexander (gitaar), Wladimir Geels (bas), Frederik van den Berghe (drums/percussie), Gertjan van Hellemont plus Cleo Janse (achtergrond zang), Steven Troch (harmonica), Patrick Cuyvers (Hammond) en Gert Jacobs (toetsen).

Alle elf nummers zijn van Guy’s hand en vormen een mooie, gevarieerde selectie songs, die geworteld zijn in de blues, maar ook de nodige Americana en ook pop/rock invloeden tonen.

De titelsong “Better Days Ahead” is een goed in elkaar stekend pop/rock nummer, waarin Guy het thema van de cd duidelijk voor het voetlicht brengt. Het wordt gevolgd door een lichtvoetig bluesje “Heaven Inside My Head”, waarin een prima blazende Steven Troch te horen is. Het album heeft een goede balans tussen de wat stevigere uptempo nummers als “Wild Nights”, “Into The Night” en “Learnin’ How To Love You” en het ingetogenere Americana werk als “Sacred Ground”, “Call On Me” en “Don’t Tell Me That You Love Me”. Fraai fingerpicking spel op de resonator gitaar maakt “The One” een van de hoogtepuntjes.

Guy Verlinde heeft met Better Days Ahead een cd afgeleverd, waar hij trots op kan zijn. Op het Moulin Blues Festival in Ospel speelde hij voornamelijk materiaal van deze cd. Met zijn Mighty Gators liet hij toen al horen, dat het materiaal ook live uitstekend overeind blijft. (Independent)

Ton Kok Auteur