Donna Ulisse, The Songwriter In Me

Donna Ulisse, The Songwriter In MeWe kennen Donna Ulisse als de koningin van de bluegrass, met veel aandacht voor het Christelijk geloof. In 2012 verscheen ‘All the way to Bethlehem’, Donna’s geheel eigen invulling van een kerst-CD, en in 2013 het bluegrassjuweel ‘Showing my roots’, Donna’s nostalgische ode aan haar muzikale helden. Donna verzamelde een groot aantal opnames van eigen liedjes, direct na het schrijven ervan opgenomen. 24 ervan kwamen op deze bijzondere CD terecht, heel subtiel opgenomen met een kleinschalige begeleiding: haar echtgenoot Rick Stanley (schreef op 12 liedjes mee, zorgt voor de harmonievocalen op 22 songs en op één ervan zingt hij lead), Glen Duncan, Tony King, Kenny Smith, Bryan Sutton op gitaar, Duncan ook – incidenteel – op fiddle of banjo. Bij de CD kan een boek worden aangeschaft met daarin naast alle teksten een soort autobiografie onder de titel: ‘The songwriter in me: Snapshots of my creative process’. Donna schrijft prachtige liedjes, getuigt in een groot aantal van haar geloof (‘I am a child of God’, ‘Come to Jesus moment’, ‘We’re gonna find a preacher’, ‘Holy waters’), maar is ook autobiografisch bezig in o.a. ‘Showing my roots’ en ‘Papa’s garden’. En de begeleiding is uitmuntend, heerlijk akoestisch en kleinschalig.

Een uitstekende singer-songwriter CD van een van de mooiste stemmen van Nashville en wijde omgeving. En een speelduur van bijna 80 minuten, ook niet te versmaden. (Hadley Music Group)

Fred Schmale Auteur